Videon mahdollisuudet markkinoinnissa

October 20, 2020

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja liikkuva kuva vielä enemmän. Videon hyödyt ja mahdollisuudet ovat rajattomat, eikä sen käyttö rajoitu budjetista riippumatta.

Videoita käytetään usein sisällön taustalla tuomaan visuaalisuutta näköä markkinointiin tai yrityksen esittelyyn. Sen tarkoitus on kertoa uusista tuotteista, palveluista, käyttöohjeista ja suurista muutoksista yrityksessä.  Jos brändisi on tuntematon tai sivusto on uusi, tulee siellä kävijöille helposti tunne, että he vierailevat tuntemattomilla vesillä. Videot auttavat ihmisiä tuntemaan olonsa kotoisaksi ja luovat uskottavuutta.

Miksi kuluttajat suosivat videoita?

Ihmiset pystyvät käsittelemään visuaalista informaatiota yli 60 000 kertaa nopeammin kuin tekstisisältöä. Videot ratkaisevat yhden brändien suurimmista haasteista digitaalisessa ympäristössä, kuinka tarjota kuluttajille mahdollisimman rikas kokemus tuotteesta, jota ei pääse fyysisesti koskettamaan. Videoiden avulla tuotteisiin saadaan eloa ja niiden avulla voidaan kertoa tuotteesta paremmin.

 Videon katsomisen jälkeen 64% käyttäjistä ostaa tuotteen todennäköisemmin. Videot siis selkeästi vahvistavat ja lisäävät konversioita. Videot ovat trendanneet sosiaalisessa mediassa jo pitkään, ja esimerkiksi Facebookissa julkaisut, joissa on video, saavat suuremman näkyvyyden kuin kuvalliset julkaisut. Videoita ja niiden näkymistä kannattaa kuitenkin hyödyntää myös sosiaalisen median ulkopuolella. Video kannattaa siis ladata YouTubeen, lisätä kotisivuille ja myös optimoida löydettävyydeltään paremmaksi. Videoiden monipuolisuus siis ulottuu pitkälti moneen suuntaan ja kanavaan. 

Millaiset videot menestyvät?

Videoiden osuus Googlen hakutuloksissa on lisääntynyt paljon. Google suosii hakutuloksissaan laadukasta sisältöä, ja tässä laadukkaat videot pärjäävät hyvin verrattuna ei laadukkaaseen. Google omistaa videopalvelu YouTuben, jolloin sinne ladatut videot listautuvat hakutuloksiin myös Googlessa. YouTube onkin Googlen jälkeen toiseksi suurin ja suosituin hakukone eli sitä kannattaa ehdottomasti käyttää, mikäli haluaa olla hakutuloksissa korkealla. Mitä enemmän verkkosivua mainitaan toisista luotettavista nettilähteistä, sitä suuremmalla todennäköisyydellä verkkosivu saa näkyvyyttä hakukoneilta.

Videoita eri budjeteille

Videon koko ja resurssit voidaan suunnitella yrityksen mahdollisuuksien mukaan. Video tuotantoon saattaa mennä suurempikin osa budjetista, mutta se on mahdollista räätälöidä omien tarpeiden mukaan. Videon viestin voi välittää vaikka 10 sekunnin videolla, joka ei vaadi paljon resursseja ja sen voi, vaikka toteuttaa animaationa käyttäen hyödyksi yrityksen tuotekuvia ja muuta olemassa olevia markkinointi materiaaleja.

Alta löydät suosituimpia videotyyppejä ja niiden kustannuksia.

Explainers video

Eli toisiin sanoen tuote- tai palveluesittelyvideo tarinanmuodollisessa muodossa. Tyypillisin pituus animaatioilla on 1 minuutti ja riippuen toteutuksen tasosta hinnat ovat muutamista tuhansista ylöspäin kautta minuutti.

Sosiaalisen median videopäivitykset

Nykyaikana pelkkä kuvakooste saattaa olla riittämätöntä, videot ovat osoittautuneet tehokkaiksi keinoiksi markkinoida sosiaalisessa mediassa. Videoiden pituus vaihtelee usein kymmenestä kahteenkymmeneen sekuntiin.

How can we help? Please get in touch, we are excited to hear from you!

Related Articles

(Senior) Manager, Data & AI Strategy – Marketing Clinic

Currently, you might have a role of a Data Scientist, Data Engineer or Data Analyst and may want to take a more holistic overview of managing data from a consultative perspective?  Marketing Clinic is a strategy, brand and commercialization...

Verkkokauppamyynnin kehityspäällikkö, Orkla Suomi

Orkla Suomi on maan johtava elintarvikealan yritys, joka tuo suomalaisiin koteihin laadukkaita ja maukkaita elintarvikkeita, herkkuja ja ruokaratkaisuja niin arkeen kuin juhlaan. Toimimme neljällä eri paikkakunnalla, joista meillä on tuotantoa kahdessa. Vastuullisuus...

eCommerce Manager, Werner Söderström Osakeyhtiö

Kiehtooko kirjallisuus ja verkkokaupat? Haluatko päästä luotsaamaan uutta kuluttaja-asiakkaille suunnattua kirjojen verkkokauppaa ja vastaamaan sen myynnistä, kaupallisesta kehityksestä ja kasvusta? Werner Söderström Osakeyhtiö tunnetaan laatukirjallisuuden...