Miksi henkilöarviointeja käytetään osana rekrytointiprosessia?

October 5, 2023

Henkilöarviointia voidaan käyttää rekrytoinnin eri vaiheissa. Meillä Henricolla tilanne on tyypillisesti se, että rekrytointiprosessissa ollaan edetty muutaman kandidaatin kanssa jo pitkälle ja asiakas kaipaa lisätukea rekrytointipäätöksen tekoon. Tällöin henkilöarviointi on oiva apu ennen lopullisia päätöksiä.

Henkilöarviointi räätälöidään aina asiakkaan kanssa yritykseen ja tehtävään sopivaksi, tavoitteena saada lisätietoa kandidaatin työpersoonasta, todennäköisestä käyttäytymisestä sekä työhön liittyvistä motiiveista ja arvoista. Arvioinnin avulla saadaan myös esille eroja tasavahvojen kandidaattien välillä. Tulokset yhdistettynä syvähaastatteluun vahvistavat usein jo syntyneitä ajatuksia kandidaateista, mutta ne voivat myös tuoda esille jotain, mitä rekrytoiva taho haluaa vielä selvittää kandidaatin kanssa ennen lopullista päätöstä.

Eikä henkilöarvioinnin hyöty lopu rekrytointipäätökseen! Henkilöarviointi nimittäin antaa esihenkilölle arvokasta tietoa uudesta tiimiläisestä: miten esihenkilönä sitoutan, miten johdan ja mitkä asiat ovat juuri tälle henkilölle tärkeitä työympäristössä. Lisäksi se antaa kandidaatille itselleen huomioita ja vinkkejä esimerkiksi omaan kehittymiseen ja työpaikan valintaan.

Henrico Digitalilla online-pohjaisia Aon Assessment -henkilöarviointeja tekevät rekrytointikonsulttimme Linda Rättel ja Markus Hämäläinen (etunimi.sukunimi@henrico.fi), jotka kertovat sinulle mielellään lisää henkilöarvioinnista osana rekryprosessia.

How can we help? Please get in touch, we are excited to hear from you!

Related Articles

Java Developer – Veikkaus

Java Developer – Veikkaus

Tuotamme peleillä iloa ja suojelemme sitä. Haluamme, että suomalaisten pelaaminen pysyy ilon puolella. Tässä työssä vastuullisuus ohjaa kaikkea toimintaamme. Haluamme olla pelialana edelläkävijä ja vastuullisen pelaajakokemuksen suunnannäyttäjä. Hyvinvointi on meille...

eCommerce Concept Developer – Prisma.fi 

eCommerce Concept Developer – Prisma.fi 

Haluaisitko olla osa Prisma.fi:n seuraavaa lukua ja työskennellä Suomen tunnetuimpien vähittäisbrändien verkkokauppaa kehittävän tiimin kanssa? Täysin uusittu Prisma.fi käyttötavaraverkkokauppamme avautui juuri ja nyt kehitämme sitä innokkaasti markkinoiden johtajaksi...