Kokenut IT-rekrytoija voi auttaa yrityksiä hakemustulvan hallinnassa ja parantaa työnantajamielikuvaa

November 6, 2023

Avoimet IT- ja digi-tehtäviin liittyvät työpaikkailmoitukset voivat joissakin yrityksissä johtaa massiiviseen hakemustulvaan, joka saattaa ylittää yrityksen resurssit ja kyvyn käsitellä hakemuksia tehokkaasti. Tässä blogitekstissä tarkastelemme, kuinka ammattilainen voi auttaa hallinnoimaan hakemusvyöryä ja varmistamaan, että parhaat kandidaatit eivät jää huomaamatta.

1. Seulonta ja esivalinta

Kokenut IT-rekrytoija voi suorittaa alustavan seulonnan ja esivalinnan hakemuksista. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikkein ilmeisimmät ja pätevimmät hakijat voivat edetä seuraavaan vaiheeseen nopeasti. Tämä säästää yrityksen aikaa ja resursseja, ja varmistaa, että kaikkiin hakemuksiin suhtaudutaan kunnioittavasti.

2. Tekninen arviointi ja keskustelu

Kokenut IT-rekrytoija voi keskustella potentiaalisimpien hakijoiden kanssa ensin itse varmistaakseen heidän osaamisensa. Tämä on erityisen tärkeää IT-rooleissa, joissa tarvitaan tiettyjä teknisiä taitoja ja kokemusta. Samalla keskusteluissa voidaan arvioida myös hakijoiden pehmeitä taitoja, kuten viestintää, ryhmätyötaitoja ja kulttuurista sopivuutta yritykseen.

3. Ehdokkaiden esittely

Rekrytoija voi esitellä parhaat ehdokkaat rekrytoivalle esihenkilölle. He voivat myös tarjota objektiivista tietoa ja suosituksia siitä, ketkä olisivat parhaita valintoja tiettyyn rooliin.

4. Taustatarkistukset ja suositukset

Kokenut rekrytoija voi tarvittaessa suorittaa taustatarkistuksia ja pyytää suosituksia hakijoilta. Tämä lisää luotettavuutta ja auttaa varmistamaan hakijan sopivuuden avoimeen tehtävään.

5. Nopea reagointi ja tehokkuus

Kokenut IT-rekrytoija tuntee markkinatilanteen ja osaa reagoida nopeasti. Tämä tarkoittaa, että parhaat kandidaatit voidaan palkata nopeasti, ennen kuin he ottavat vastaan työpaikan muualta.

6. Ehdokaspohjan laajennus

Kokenut IT-rekrytoija voi myös tarvittaessa laajentaa ehdokaspohjaa ja houkutella sopivia osaajia rekrytointiprosessiin suorahaulla, mikäli hakemustulvasta huolimatta soveltuvia kandidaatteja ei avoimella hakuilmoituksella tunnu löytyvän.

Vaikutus työnantajamielikuvaan

Hyvä rekrytointiprosessi ei pelkästään auta yritystä löytämään parhaita mahdollisia työntekijöitä, vaan se vaikuttaa myös merkittävästi työnantajamielikuvaan. Kun hakijat kokevat rekrytointiprosessin olevan ammattimainen, kunnioittava ja tehokas, he saavat myönteisen käsityksen yrityksestä. Tämä voi johtaa siihen, että hakijat pitävät yritystä houkuttelevana työnantajana, vaikka he eivät tulisikaan valituiksi.

Lisäksi positiivinen rekrytointiprosessi voi levittää positiivista mainetta yrityksestä, mikä puolestaan houkuttelee lahjakkaita työntekijöitä jatkossakin.

Kokenut IT-rekrytoija voi siis parantaa paitsi rekrytointiprosessin laatua myös yrityksen työnantajamielikuvaa, mikä puolestaan vaikuttaa positiivisesti yrityksen mahdollisuuksiin houkutella ja säilyttää lahjakkaita työntekijöitä.

Henrico Digital pyrkii panostamaan hyvään kandidaattikokemukseen rekrytointiprosesseissaan. Rekrytointikonsulttiemme haastattelemien kandidaattien (jossa on mukana myös sellaiset ehdokkaat, jotka eivät tulleet valituiksi tehtävään) arvosana hoitamastamme rekrytointiprosessista on 1H 2023 aikana ollut erinomainen (4,6/5).

How can we help? Please get in touch, we are excited to hear from you!

Related Articles

Java Developer – Veikkaus

Java Developer – Veikkaus

Tuotamme peleillä iloa ja suojelemme sitä. Haluamme, että suomalaisten pelaaminen pysyy ilon puolella. Tässä työssä vastuullisuus ohjaa kaikkea toimintaamme. Haluamme olla pelialana edelläkävijä ja vastuullisen pelaajakokemuksen suunnannäyttäjä. Hyvinvointi on meille...

eCommerce Concept Developer – Prisma.fi 

eCommerce Concept Developer – Prisma.fi 

Haluaisitko olla osa Prisma.fi:n seuraavaa lukua ja työskennellä Suomen tunnetuimpien vähittäisbrändien verkkokauppaa kehittävän tiimin kanssa? Täysin uusittu Prisma.fi käyttötavaraverkkokauppamme avautui juuri ja nyt kehitämme sitä innokkaasti markkinoiden johtajaksi...