IT-headhunting ja sen edut asiakasyritykselle

June 13, 2023

Mitä se on?

IT-headhunting, tai IT-suorahaku, on erikoisosaamista edellyttävä rekrytointiprosessi, jossa useimmiten ulkoinen asiantuntija eli suorahakukonsultti, headhunter, etsii parhaita IT-ammattilaisia yritysten avoimiin työpaikkoihin. Tämä menetelmä on tullut erityisen suosituksi IT-alalla, jossa kilpailu lahjakkaimmista osaajista on ollut jo pitkään kovaa.

Headhuntingin tavoitteena on löytää ja houkutella päteviä ja kokeneita ammattilaisia yrityksen avoimiin tehtäviin. Headhunterit käyttävät usein laaja-alaista verkostoaan, tutkimusta ja strategista lähestymistapaa tavoittaakseen potentiaaliset ehdokkaat, jotka eivät välttämättä ole aktiivisesti työnhakijoita eli eivät lue työpaikkasivustojen ilmoituksia.

Miten asiakasyritys hyötyy headhuntingista?

Yksi headhuntingin suurista eduista on se, että se tarjoaa yrityksille pääsyn laajempaan hakijakenttään. Perinteisessä rekrytoinnissa yritykset julkaisevat työpaikkailmoituksia ja vastaanottavat hakemuksia, mutta ne saattavat menettää mahdollisuuden palkata potentiaalisia ehdokkaita, jotka eivät ole aktiivisesti etsimässä uutta työpaikkaa – nämä osaajat eivät lue työpaikkailmoituksia tai eivät helposti aktivoidu niitä hakemaan. Headhuntingin avulla yritykset voivat kohdistaa huomionsa ns. passiivisiin työnhakijoihin, jotka ovat jo menestyneitä ja tyytyväisiä nykyisissä työpaikoissaan.

Headhunter auttaa yrityksiä säästämään aikaa ja vaivaa rekrytointiprosessissa. Headhunterit ottavat vastuulleen ehdokkaiden etsimisen ja tehtävien esittelyn heille. He tuntevat alan trendit ja ymmärtävät, mitä yritykset etsivät.

Miten Henrico Digitalin headhunting-palvelu toimii?

Henrico Digitalissa headhuntingin tehokkuus perustuu mm. headhunterien vahvaan asiantuntemukseen ja kokemukseen digi- ja IT-alalla sekä rekrytoinnissa. Meillä on syvällinen ymmärrys nimenomaan IT-alalta, sen eri rooleista ja tarvittavista taidoista. Tämä auttaa meitä arvioimaan ehdokkaiden pätevyyttä ja soveltuvuutta yrityksen tarpeisiin.  Saamme paljon kiitosta kandidaateilta mm. tasokkaasta lähestymisestä kontaktointivaiheessa, sekä avoimesta kommunikaatiosta läpi prosessin. Hakija- ja kandidaattityytyväisyys prosesseissamme on erinomaisella tasolla, 4,5 / 5.

Lisää Henricon headhunting- /suorahakupalvelusta täällä

Ota yhteyttä, jos haluat keskustella kanssamme IT-headhuntingista!

How can we help? Please get in touch, we are excited to hear from you!

Related Articles

eCommerce Manager – Lapland Hotels & Safaris

eCommerce Manager – Lapland Hotels & Safaris

Lapland Hotels & Safaris on perheomisteinen yritys, joka tarjoaa aitoja pohjoisen elämyksiä. Yritykseemme kuuluvat Suomen suurin yksityinen hotelliketju Lapland Hotels, Pohjoismaiden suurin ohjelmapalveluyritys Lapland Safaris sekä viisi hiihtokeskusta ja lukuisia...

Kehityspäällikkö – Waltti Solutions Oy

Kehityspäällikkö – Waltti Solutions Oy

Waltti Solutions Oy on joukkoliikenteen asiantuntijaorganisaatio ja johtava joukkoliikenteen IT-ratkaisujen tuottaja Suomen kaupunkiseuduille. Olemme asiakkaillemme luotettava ja innovatiivinen kumppani IT-hankinnoissa ja palveluiden tuottamisessa. Palvelumme...

CIO (Tietohallintopäällikkö) – Dinolift

CIO (Tietohallintopäällikkö) – Dinolift

Haluatko olla rakentamassa digitaalista liiketoiminta- ja IT-strategiaa?Kiinnostaisiko sinua olla mukana suomalaisessa kasvuyrityksessä? Etsimme nyt kokenutta CIO:ta (Tietohallintopäällikköä) tuomaan oman panoksensa Dinoliftin kasvustrategiaan, jonka ytimessä on...