Henricon digi- ja IT-freelancerit auttavat äkillisissä tarpeissa

February 7, 2023

Miten Henricon digi- ja IT-osaajien freelancer-verkosto palvelee? Ei pitkiä ja monimutkaisia prosesseja, ei useita tapaamisia, ei työläitä vaiheita. Kun teillä on osaajatarve, me voimme auttaa teitä täyttämään tuon tarpeen.

Mitä?

Kokeneita digi- ja IT-alan itsenäisiä y-tunnuksella toimivia ammattilaisia. Verkostomme koostuu n. 150 itsenäisen yrittäjän osaajapoolista, jolloin voimme auttaa esimerkiksi yritysten digitaalisessa markkinoinnissa, sisällöntuotannossa, brändiasioissa, verkkokauppa-asioissa, IT-projektipäälliköiden muodossa… Riippumatta siitä, minkä digi- tai IT-puolen osaajatarpeessa olette, Henricon verkostosta todennäköisesti löytyy osaava ammattilainen avuksenne.

Miksi?

Jatkuvasti muuttuvassa maailmantilanteessa yrityksissä voi ilmetä nopeastikin erilaisia äkillisiä osaajatarpeita. Tyypillisimpiä tällaisia muutostilanteita tulee yrityksissä vastaan esimerkiksi silloin kun:

  • avaintekijä lähtee tiimistä eikä tilalle ehditä heti rekrytoida uutta osaajaa
  • työntekijä jää vanhempainvapaalle eikä määräaikaiseen positioon löydetä vastaavan tasoista osaajaa
  • tietyn projektin läpivientiin tarvitaankin yllättäen enemmän resursseja
  • yritys saa uuden asiakasprojektin, jonka ei kuitenkaan arvioida työllistävän kuin määräaikaisesti

Vuokratyöntekijät ovat useimmille jo entuudestaan tuttu muoto saada nopeasti osaavia työntekijöitä, ja sitähän Henricon freelancerit myös tavallaan ovat: lainassa olevia ammattilaisia, mutta toimeksiantosopimuksin. Emme solmi työsuhteisia sopimuksia, koska puhumme y-tunnuksella toimivista itsenäisistä yrittäjistä. Toimeksiantosopimukset tehdään turvallisesti sekä freelancerin että asiakkaan puolelta Henricon kanssa, joten otamme vastuun välittämistämme toimeksiannoista.

Milloin?

Etenkin silloin, kun on tarve löytää asiansa osaava ammattilainen, jota et välttämättä saa rekrytoitua inhouse-rooliin. Henricon verkoston freelancerit ovat poikkeuksetta ammattilaisia, joilla on vähintään 5 vuoden työkokemus oman osaamisalueensa parista.

Freelancerin hyödyntäminen on perusteltua etenkin tilanteessa, jossa liiketoiminta voi olla jopa uhattuna, mikäli asiansa osaava ammattilainen ei ole hoitamassa tiettyä tehtävää. Käytetään tässä esimerkkinä verkkokauppaa, jolloin oleellinen ammattilainen voi olla verkkokaupan pyörittäjä, webbianalyytikko tai digimarkkinoija.

Henrico Digitalilla on useita toteutuneita asiakkuuksia tilanteessa, jossa freelancer/interim-ammattilainen tullut avuksi:

Ongelma: Omasta inhouse-tiimistä uupuu äkillisesti oleellinen ammattilainen.

Ratkaisu: Yhteydenotto Henricolle sopivimman freelancerin hyödyntämisestä.

Lopputulos: Yrityksessä voidaan rauhassa keskittyä omaan rekrytointiprosessiin luottaen siihen, että toiminta silti pyörii juuri kuten pitääkin osaavan freelancerin turvin.

Hinta?

Hinta määräytyy täysin kunkin projektin mukaan riippuen vastuualueista, työmäärästä ja kestosta, sekä luonnollisesti myös asiakkaiden omasta budjetista. Me pyrimme aina huomioimaan asiakkaiden budjetit kunnioittavasti sekä läpinäkyvästi. Freelancerit hinnoittelevat oman työpanoksensa, ja Henrico lisää oman katteensa tämän päälle.

Suurin osa Henricon tämänhetkisistä freelancer-ammattilaisista toimii suoraan hands-on -tehtävissä, eli tarjoavat konkreettista apua juuri siellä missä tarvitaan, mutta joukoistamme löytyy myös ns. strategisen tason konkareita, jotka ovat toimineet johtotehtävissä yrityksissä ennen yrittäjäuralle lähtemistään.

Tyypillinen hinnoittelu esim. hands-on -freelancerin työpanoksessa on päiväkohtaisena hinnoitteluna n. 600-800 eur +alv. Mitä kokeneemmasta osaajasta on kyse, se vaikuttaa suoraan hinnoitteluun.

Kauhistuitko hinnasta? Niin moni muukin saattaa aluksi tehdä. Kunnes laskemme yhdessä hieman hintoja kasaan, jolloin vertaamme esim. inhouse -osaajan kk-palkkaan kertoimella 1,4 sivukuluineen, tai otamme huomioon yrityksesi mahdolliset taloudelliset menetykset siltä ajalta, kun osaavaa ammattilaista ei ole hoitamassa kriittisiä vastuutehtäviä.

Kiinnostuitko?

Haluaisitko keskustella aiheesta lisää, sitoumuksetta? Henrico Digitalilla voitte luottaa myös ammattimaisiin asiantuntijoihimme, joiden lähtökohtana on vilpitön asiakkaiden auttaminen. Kuuntelemme ja kartoitamme yhdessä asiakkaidemme kanssa olisiko freelancerin hyödyntäminen aidosti ratkaisu tarpeisiinne.

Voit jättää yhteydenottopyynnön lomakkeen kautta, tai ota suoraan yhteyttä:

Rami: rami.ahonen@henrico.fi

Thomas: thomas.kaplas@henrico.fi

How can we help? Please get in touch, we are excited to hear from you!

Related Articles

Lead Developer – Parking Energy Oy

Lead Developer – Parking Energy Oy

Parking Energy on kasvava yritys, joka tarjoaa käyttäjäystävällisiä ja skaalautuvia latausratkaisuja kaikille sähköautoilijoille, kiinteistöille, taloyhtiöille ja yrityksille. Tavoitteenamme on tehdä sähköautoilu mahdollisimman helpoksi kaikille osapuolille. Toimimme...

Java Developer – Veikkaus

Java Developer – Veikkaus

Tuotamme peleillä iloa ja suojelemme sitä. Haluamme, että suomalaisten pelaaminen pysyy ilon puolella. Tässä työssä vastuullisuus ohjaa kaikkea toimintaamme. Haluamme olla pelialana edelläkävijä ja vastuullisen pelaajakokemuksen suunnannäyttäjä. Hyvinvointi on meille...

Palvelinasiantuntija – Elenia

Elenia on Suomen toiseksi suurin verkkopalveluyhtiö ja suurin energia-alan palveluntuottaja. Verkkoalueellamme palvelemme 435 000 asiakasta, uudistamme ikääntyvää sähköverkkoa säävarmaksi ja kehitämme älykkään sähköverkon ratkaisuja. Palveluliiketoimintamme puolelta...