Yli 40% työnantajista painii rekrytointihaasteiden kanssa 

syyskuu 7, 2022

STT:n tuoreen julkaisun mukaan rekrytointihaasteiden kanssa painii yli 40 prosenttia suomalaisista yrityksistä. Muuallakin Euroopassa kohdataan samoja haasteita. Joissakin maissa jopa yli puolet yrityksistä kokee rekrytoinnin kanssa isoja haasteita.

Osaajan löytäminen

Kuusi kymmenestä työnantajasta Suomessa arvioi, että työpaikkojen täyttäminen kestää nykyään kauemmin kuin aikaisemmin. Yrityksissä koetaan, että on välitön tarve rakentaa myönteistä työnantajamielikuvaa. Vaikea tilanne työmarkkinoilla ja avoimien positioiden määrä kielii vaikeuksista, joita työnantajayritykset kohtaavat. Puolet suomalaisista työnantajista toteaa, että on entistä vaikeampi löytää taidoiltaan sopivia osaajia.

Digitalisaatio haastaa rekrytointia

Digitalisaatio on tuonut aivan uudenlaisia haasteita yrityksille: Miten löytää uudenlaista osaamista ja osaajia. Digitalisaatio muuttaa yritysten keskinäistä kilpailutilannetta myös työnantajana. Yrityksiltä vaaditaan tässä uudessa rekrytointitodellisuudessa uusia menetelmiä ja yhteistyökumppanuuksia osaajien löytämiseksi.

SuorAHAKU LÖYTÄÄ OSAAJAT

Suorahaku löytää osaajat

Suorahaku, eli headhunting on tehokas ja toimiva keino avainosaajien löytymiseen. Hyvin valikoitu kumppani rekrytoinneissa ja etenkin suorahaussa on omiaan auttamaan yritystä löytämään kaivatut osaajat. Headhunting-partneri löytää ne osaajat, joita perinteinen ilmoitteluhaku ei tavoita. Osaava ja markkinan tunteva headhunter tunnistaa markkinan odotukset ja vaatimukset sekä asiakkaille, että ehdokkaille. Laadukas ja ketterästi toteutettu suorahaku ei vain auta yritystä löytämään oikeaa osaajaa, mutta myös rakentaa sekä parantaa yrityksen työnantajamielikuvaa markkinassa, kommentoi Henrico Digitalin ICT Recruitment Manager Markus Hämäläinen.

Mitä nykyajan työntekijät arvostavat

Kokemuksemme mukaan joustavuus työssä nousee entistä tärkeämmäksi argumentiksi osaajien rekrytoinneissa. Yhä useampi IT-alan ammattilainen arvostaa työelämässä:

  • Hyvää tasapainoa työn ja vapaa-ajan välillä
  • Joustavia työssäolojärjestelyitä
  • Erinomaista palkkausta sekä muita työsuhde-etuja

Myös työmatkajärjestelyt nousevat entistä keskeisempään rooliin. Elämme ajassa, jossa energian hinta ja inflaatio syövät ison osan tuloistamme. Tämä vaikuttaa luonnollisesti suuresti meidän kaikkien arkeen. Myös ilmastonmuutos on asia, jota ei pidä väheksyä, kun luodaan työnantajamielikuvaa.

Etätyö ei ole enää vain pandemia-ajan tuoma välttämättömyys. Mahdollisuus etätyöskentelyyn on nykyään perusvaatimus osaajien palkkaamisessa. Työnantajilla olisi hyvä olla kaikki valmiudet ja mahdollisuudet järjestää työt siten, että vähintäänkin hybridimallinen työskentely on mahdollista.

Pohditko sitä, kuinka löytää omaan yritykseesi parhaimmat osaajat? Henricon tiimi koostuu rekrytoinnin ammattilaisista, jolla on laaja IT- ja digialan kokemus. Meillä on käytössämme markkinoiden parhaimmat työkalut ja panostamme positiiviseen hakijakokemukseen sekä ketterään ja nopeaan etenemiseen. Ota yhteyttä ja sovitaan aloituspalaveri!

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä, kuulemme sinusta mielellämme!

Related Articles

Chief Digital Officer (CDO) – BitApps Group

Would you like to join our mission to put new innovative technology to work for the environment? If you believe in our purpose and have passion for driving success in a global scale, this is the job for you! BitApps Group is an environmentally aware ICT company that...

Test Automation Engineer – Sympa

Are you a quality-oriented person? Do you have a customer-centric mindset and test automation in your toolbox? Hooray, we have an awesome place for you where you can fully shine and enjoy a smooth journey with us. Here at Sympa we are developing a leading HR system,...

ICT Arkkitehti – Keuda

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa Suomen viidenneksi suurimpana ammatillisen koulutuksen järjestäjänä opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. KeskiUudellamaalla sijaitsevissa 10...