Please note: We are no longer accepting applications for this position.

Data and Integration Lead, IT Operations – Ilmarinen

14 Apr, 2023

Haemme nyt kokenutta osaajaa Data and Integration Lead, IT Operations -rooliin johtamaan Ilmarisen data ja integraatio -alueen operaatioita. Roolissasi suunnittelet ja kehität datalähtöisiä ratkaisuja teknologianäkökulmasta yhdessä liiketoimintamme kanssa. Toimit läheisessä yhteistyössä liiketoimintalinjojen sekä tukitoimintojen kanssa varmistaen data ja integraatio -palvelualueen asiakasarvon sekä kilpailuedun.

Keskeisiä työtehtäviäsi:

 • Johdat data ja integraatio -palvelualuetta varmistaen palvelutasojen toteutumisen ja palveluiden jatkuvuuden sekä kustannustehokkuuden. Vastaat myös IT-toimittajien ohjauksesta (sopimusmallit).
 • Ohjaat oman alueesi multiosaajaverkostoa, joka koostuu Ilmarisen teknisistä asiantuntijoista, arkkitehdeistä ja liiketoimintojen sekä muiden tukitoimintojen osaajista.
 • Tässä strategisessa roolissaedistät tiedonhallintaa Ilmarisessa yhdessä liiketoimintojen ja tukitoimintojen kanssa.
 • Varmistat, että alueesi IT-palvelut ovat kustannustehokkaita, oikein lisensoituja, tietoturvallisia ja vastaavat palvelutasoltaan liiketoiminnan ja kehittämisen sekä regulaatiovaatimuksia. Kriittisissä laajoissa häiriötilanteissa johdat tilannetta.
 • Vastaat raportoinnista, budjetista ja kehittämisen tiekartoista omalla alueellasi.

Olet etsimämme osaaja, mikäli tunnet hyvin datajohtamisen hallintamallit, tietovarastoinnin ja dataopsin.  Lisäksi kokemusta esim. ETL-ratkaisuista, PowerBI:stä, natiiveista pilviratkaisusta data-alueella, integraatio ja API-hallinnan ratkaisuista tai ydintiedonhallinnan (MDM) teknologisista ratkaisuista.

Toivomme sinulta:

 • Laajaa ja monipuolista kokemusta IT-operaatioista, erityisesti tietovarastoratkaisuista.
 • Osaamista data- tai integraatioalueiden teknisistä ratkaisuista ja hyödyntämisestä liiketoiminnan tueksi.
 • Arkkitehtuurista näkemyksellisyyttä teknisen suunnittelun johtamisen osalta.
 • Kehityskokemusta tietovarastoratkaisujen transformoimisesta mm. digi- ja pilvivaatimusten mukaisesti.
 • Tavoitteellista, itseohjautuvaa työskentelyotetta ja erinomaista esitystaitoa johdolle sekä läpivientikykyä ja kyvykkyyttä johtaa tiimin osaamista.
 • Talous- ja budjettikontrolliosaamista IT-kontekstissa, mm. palveluiden kulukohdistusten osalta.
 • Vahvaa osaamista ulkoistus- ja ylläpitosopimuksista, sopimusneuvotteluista, ja IT-alan palvelutaso- ja hinnoittelumalleista.
 • Soveltuvaa korkea- tai ammattikorkeakoulu tutkintoa.
 • Suomen ja englannin kielen taitoa.

Tarjoamme sinulle aidosti välittävän kulttuurin ja joukkuehenkeä. Tulet työskentelemään osana Arvontuotanto ja operaatiot tiimiä yhdessä palveluomistajien, prosessi- ja teknisten asiantuntijoiden kanssa vastaten Ilmarisen IT-tuotannosta ja toimittajaohjauksesta. Työskentelemme hybridimallilla Helsingissä ja ympäristösertifioidussa toimistossamme on monenlaisia tiloja työskentelyyn.

Suomen johtavana työeläkevakuuttajana vaikutamme toimialan kehitykseen ja työelämän uudistumiseen joka päivä. Olet osaltasi mukana toteuttamassa Ilmarisen strategiaa ja digitalisaatiota olla vetovoimaisin työelämän kumppani. Lue täältä lisää Ilmarisesta työnantajana: https://www.ilmarinen.fi/tietoa-ilmarisesta/ilmarinen-tyopaikkana/

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä Henrico Digitalin konsulttiin Markus Hämäläiseen (etunimi.sukunimi@henrico.fi) lähettämällä lyhyt viesti ja linkki LinkedIn-profiilisi 24.4.2023 mennessä.


Valitulle henkilölle tehdään Ilmarisen käytännön mukaisesti luotettavuusselvitykset (luottotiedot, huumausainetestaus sekä turvallisuusselvitys).