Case Dinolift: Tietohallintopäällikön (CIO) suorahaku ylitti odotukset

7 Feb, 2023

Dinolift Oy on suomalainen perheyritys, joka valmistaa korkealaatuisia, kevyitä DINO-henkilönostimia turvalliseen ja tehokkaaseen korkealla tapahtuvaan työskentelyyn. Dinolift hoitaa kaikki liiketoimintonsa suunnittelusta valmistukseen ja myyntiin yli 200 henkilön voimin Lounais-Suomessa Loimaalla sijaitsevalta tehtaaltaan. Lähes 50-vuotias yritys toimittaa kevyitä DINO-henkilönostimia tyytyväisille asiakkaille yli 40 maahan eri puolille maailmaa, ja viennin osuus liikevaihdosta on yli 85%.

Alkutilanne ​

Dinoliftin pitkäaikainen tietohallintopäällikkö oli jäämässä eläkkeelle, ja johto totesi avainroolin rekrytointitarpeen syksyllä 2022. Avaintekijä oli jäämässä pois aikataulun mukaan keväällä ja samalla tietohallinnon tulevaisuuden tarpeita arvioitiin uudelleen. Tarvittiin kyvykäs osaaja ottamaan tietohallinnon kokonaisuus haltuun ja suunnittelemaan tulevaisuuden toimia. Avainroolin ja kehittyvän tietohallinnon vuoksi Dinoliftilla päätettiin luottaa suorahakuun, jotta avainrekrytointi saadaan tehdyksi ajoissa ja osuvasti.

Henrico Digital valikoitui DInoliftin kumppaniksi suoraviivaisen prosessin ja palvelulupauksen vuoksi. Suorahakuprojekti päästiin aloittamaan saumattomasti ja viiveettä.

Ratkaisu

Vaihe 1 / aloitus: Dinoliftin ja Henricon suorahakutiimin yhteinen aloituspalaveri saatiin järjestettyä pikaisella aikataululla. Aloituspalaverissa käytiin yksityiskohtaisesti läpi etsittävän henkilön profiili, hakustrategia sekä aikataulusuunnitelma. Päädyimme hyödyntämään suorahaun rinnalla myös avointa hakuilmoittelua eri kanavissa, koska Henricon verkosto IT-alan osaajista on laaja. Aloituspalaveriin sekä hakuilmoituksen muokkaamiseen kului aikaa 2 päivää.

Vaihe 2 / kartoitus, kontaktoinnit ja Henricon haastattelut: Aloituspalaverin jälkeen Henrico tutki markkinaa ja kartoitti positioon soveltuvia ehdokkaita. Henrico kontaktoi soveltuvat kandidaatit ja haastatteli heidät varmistuakseen heidän työkokemuksestaan sekä kiinnostuksestaan positioon. Tähän vaiheeseen kului 13 päivää.

Vaihe 3 / kandidaattiesittelyt, Dinoliftin haastattelut ja rekrytointipäätös: Henrico esitteli Dinoliftille 8 parhaiten tehtävään soveltuvaa kandidaattia, joista Dinolift valitsi 4 jatkohaastatteluun. Dinoliftin sisäinen haastatteluprosessi kesti 10 päivää, jonka jälkeen Dinolift teki työtarjouksen parhaaksi katsomalleen ehdokkaalle.

Vaihe 4 / lopetus: Rekrytointiprosessin kuluessa sekä sen päättyessä Henrico huolehti jatkuvasti myös siitä, että prosessissa mukana olleet kandidaatit olivat tietoisia prosessin etenemisestä.

Hakuprosessin kokonaiskesto: 6 viikkoa

Dinoliftin kommentti

“Henrico Digital löysi meille suorahakua hyödyntämällä Tietohallintopäällikön (CIO) johtoryhmämme täydennykseksi ja toimintojen kannalta avainrooliin. Henricon rekrytointikonsultit olivat asiantuntevia ja toiminta ylitti odotuksemme niin laadun kuin nopeudenkin suhteen.”

Reija Högerman
Henkilöstöpäällikkö
Dinolift


Haluatko kuulla lisää miten voimme auttaa yritystäsi löytämään avainhenkilöt tiimiin, ole yhteydessä:

Thomas Kaplas (thomas.kaplas@henrico.fi), p. 044 983 4507

Rami Ahonen (rami.ahonen@henrico.fi), p. 044 420 4323