Kuinka päätyä headhunterin haaviin: 10 vinkkiä hyvään LinkedIn-profiilin!

November 3, 2023

Meiltä kysytään usein apua LinkedIniin liittyen ja kuinka oikein päätyä headhunterin haaviin. Keräsimme konsulttiemme parhaat vinkit, joilla viilata profiilia entistä ehommaksi ja parantaa omaa löydettävyyttään!

1. Perustiedot – Headhunterit kiinnittävät erityistä huomiota näihin! Sijainti on usein ratkaiseva ja hyvä siksi kertoa. Voit merkitä sen haluamallasi tarkkuudella esim. kaupunki tai vaikkapa vain maakunta. Kerro myös kielitaitosi ja samalla taitotaso. Älä unohda merkitä äidinkieltäsi!

2. Avainsanat – Etsiessä osaajia käytetään usein yksittäisiä sanoja (ns. keywordeja) tai erilaisia hakusanayhdistelmiä. Kun profiilissa on vastaavia avainsanoja, nousee se korkeammalle hakutuloksissa. Mieti siis osaamista kuvaavia termejä ja taitoja, joita haluat korostaa, ja tuo niitä esiin profiilissa.

3. Headline – Otsikko on näkyvin osa profiiliasi. Kerro lyhyesti nykytilanteestasi ja jos olet avoinna uusille haasteille. Varmista, että tärkeimmät osaamisesi avainsanat löytyvät myös headlinesta.

4. Summary – Hyvä summary antaa nopean kuvan ammattitaidostasi ja erikoisosaamisestasi. Tärkeintä on kiteyttää olennainen. Voit myös kertoa mitä haluaisit päästä seuraavaksi tekemään ja millaista lisäarvoa voisit mahdolliselle uudelle yritykselle tuoda.

5. Experience – Pelkkien työnimikkeiden listaamisen houkutus on suuri, mutta vältä sitä! Paranna löydettävyyttäsi avaamalla lyhyesti työtehtäviä ja vastuita sekä käyttämäsi työkalut, järjestelmät, teknologiat ja tekniikat.

6. Skills ja sertifikaatit – Listaa Skills-osioon mahdollisimman konkreettisia taitoja. Merkitse ohjelmat, työkalut ja järjestelmät, joista sinulla on osaamista. Voit myös tuoda avainsanoilla esiin muuta osaamistasi, kuten Team Leading, IT Management, Vendor Management tms. Muista lisätä profiiliisi myös suorittamasi sertifikaatit!

7. Koulutus – Kerro tässä kaikesta relevantista koulutuksestasi, tutkinnoista ja suorittamistasi kursseista. Tässä yhteydessä kannattaa myös mainita mitä pää- ja sivuaineita opiskelit tai mihin opinnoissa erikoistuit.

8. Suositukset – Pyydä suosituksia esihenkilöiltä, työtovereiltasi ja muilta verkostostasi. Suosittelut ovat hyvin arvokkaita, ne vahvistavat profiilissasi antamaa mielikuvaa ja voivat auttaa erottautumaan joukosta.

9. Portfolio ja GitHub – Jaa profiilissasi linkki portfolioon tai esim. GitHub-tiliisi, jos niillä on relevanssia työsi kannalta. Tämä antaa mahdollisuuden syventyä työnäytteisiisi ja projekteihisi.

10. Asetukset – Tarkista, että profiilisi on julkisesti nähtävissä ja varmista, että sinuun on helppo ottaa yhteyttä. Muista vielä varmistaa, ettei esimerkiksi viestienesto ole vahingossa päällä.


Loppuun vielä muistutuksena, ettei LinkedIniä kannata ottaa liian vakavasti. Persoonallisuus ja ripaus huumoria eivät ole koskaan haitaksi! 😊

How can we help? Please get in touch, we are excited to hear from you!

Related Articles

Java Developer – Veikkaus

Java Developer – Veikkaus

Tuotamme peleillä iloa ja suojelemme sitä. Haluamme, että suomalaisten pelaaminen pysyy ilon puolella. Tässä työssä vastuullisuus ohjaa kaikkea toimintaamme. Haluamme olla pelialana edelläkävijä ja vastuullisen pelaajakokemuksen suunnannäyttäjä. Hyvinvointi on meille...

eCommerce Concept Developer – Prisma.fi 

eCommerce Concept Developer – Prisma.fi 

Haluaisitko olla osa Prisma.fi:n seuraavaa lukua ja työskennellä Suomen tunnetuimpien vähittäisbrändien verkkokauppaa kehittävän tiimin kanssa? Täysin uusittu Prisma.fi käyttötavaraverkkokauppamme avautui juuri ja nyt kehitämme sitä innokkaasti markkinoiden johtajaksi...